Särmäys

Steelcomp on kokonaisvaltainen ohutlevytuotteiden ja levyrakenteiden sopimusvalmistaja. Tarjoamme asiakkaillemme särmäystä eli metallilevyjen taivutusta vuosien kokemuksella osana palvelukokonaisuuttamme – lue lisää palveluistamme sekä nykyaikaisesta konekannastamme.

Särmäys – tarjoamme metallin taivutusta vuosien kokemuksella

Särmäys eli metallisten levyjen taivutus hoituu Steelcompilta metallinlujalla ammattitaidolla. Nykyaikaiset särmäyspuristimet ja kokeneet ammattilaisemme pitävät huolen siitä, että särmäämämme kappaleet ja tuotteet ovat milliäkin tarkemmin oikeissa mitoissa (yleistoleranssi ohutlevytuotteilla on +/- 0,2 mm).

Käytämme taivutuksiin myös taivutusautomaattia, jolla voidaan taivuttaa metallilevyjä tehokkaasti, monipuolisesti ja tarkasti. Taivutusautomaatilla onnistuvat tarkat taivutukset hyvin erilaisilla taivutussäteillä. Litistykset on mahdollista tehdä ilman työkalun vaihtoja, joten erilaisia yksittäistuotteita voidaan tehdä tehokkaasti peräkkäin.

Metallin särmäys onnistuu niin yksittäisenä palveluna kuin osana laajempaa tuotantoprosessia. Esimerkiksi metallin laserleikkauksen jälkeen kappaleet voidaan jatkokäsitellä särmäämällä.

Asiakkaanamme voitte keskittyä omaan ydinosaamiseenne, ja jättää ohutlevytuotteiden ja tuotekokoonpanojen valmistamisen meidän vastuullemme.

Levyjen tai metallin taivutus voidaan tehdä perinteisesti särmäämällä tai automaattisesti taivutusautomaatilla

Metallin taivutus on ydinosaamistamme. Ammattitaitoinen henkilöstömme ja moderni konekantamme aihioiden taivuttamiseen taivutusautomaatilla ja/tai särmäyspuristimella takaa huippulaadukkaan lopputuloksen tuotteellenne. Aihioiden taivutukseen käytössä on hydraulisia ja servotoimisia särmäyspuristimia sekä taivutusautomaatti, joista valitaan asiakkaan tuotteelle sopivin vaihtoehto kustannukset ja laatuvaatimukset huomioon ottaen. Meillä levyjen särmäys onnistuukin aina laadusta tinkimättä.

Mitä särmäys tarkoittaa?

Metallilevyn muokkaaminen taivuttamalla on sama asia kuin särmäys. Kun ohutlevyä särmätään, sitä pyöristetään tai taivutetaan ja taivuttamiseen käytetään esimerkiksi servotoimista tai hydraulista särmäyspuristinta. Särmäyspuristimen osat ovat mm. erilaiset akselit sekä ala- ja ylätyökalut. Puristin käyttää särmäämiseen hydrauliikkaa tai paineilmaa. Särmäys tehdään yleisesti ottaen lähes aina ilman, että särmättävää kappaletta kuumennetaan.

Mitä etuja on metallin särmäyksessä?

Särmäys mahdollistaa monenlaisten ohutlevytuotteiden valmistuksen, ja sillä on hitsaamiseen verrattuna monia etuja:

 • Pintakäsittely on kauniimpi – särmäämällä kappaleisiin ei tule rosoisia tai muita vastaavia pintoja, vaan pinnat ovat tasaisia. Näin pintakäsittelyn jälkikin on tasaisempi.
 • Särmäämällä virheet vähenevät – mikäli hitsaukseen kuuluu käsityötä, on siinä isompi mahdollisuus virheisiin. Särmäyspuristimet tekevät vähemmän virheitä.
 • Särmätyssä kappaleessa ei ole hitsausjälkiä, joten senkin vuoksi design on näyttävämpi.
 • Särmäys on edullisempi vaihtoehto kuin hitsaus eikä saumojen viimeistely vie aikaa, kuten hitsauksessa.

Mitä materiaaleja voidaan särmätä?

Konekannallamme voidaan särmätä kaikkia materiaaleja aina 4200 mm:n asti. Särmättävän materiaalin maksimivahvuus on 2 mm. 

Särmättävät materiaalit: 

 • teräkset
 • ruostumattomat teräkset
 • alumiini

Särmäyksessä käyttämämme konekanta:

 • Hydraulinen särmäyspuristin – max. taivutuspituus 4200 mm
 • Servotoiminen särmäyspuristin – max. taivutuspituus 3100 mm
 • Salvagnini P4Xe taivutusautomaatti – max. taivutuspituus 2180 mm / max. paksuus 2 mm

Taivutusautomaatilla onnistuu myös mm. design-tyyppiset muotoilut, joita ei onnistu särmäyspuristimilla tehdä.

Toteutamme mielellämme myös tuotteiden jatkovaiheet tarpeesi mukaan.

Pyydä tarjous särmäyksestä!

Tarjoamme kokonaisvaltaista valmistuskumppanuutta ja vaalimme pitkäaikaisia asiakassuhteita. Uudet asiakkuudet otamme ilolla vastaan ja teemme parhaamme, jotta ne ovat pitkän yhteistyön alku. Teemme kaikenlaiset metallityöt aina laadusta tinkimättä, ja monipuolisen konekantamme ansiosta voimme tarjota levyn taivutusta hyvin erilaisiin tarpeisiin.

Steelcompilta saat levyn särmäyksen lisäksi myös aihioiden muut jalostusvaiheet tarpeidesi mukaan. Meiltä hoituvat niin laserleikkaus kuin hitsaus, kokoonpano ja yhteistyökumppaneiden kautta pintakäsittelytkin.

Haluamme tehdä asioimisen teille mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. Kun teillä on tarve levyn taivuttamiselle tai vaikka koko osakokonaisuuden valmistamiselle, ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Laita meille tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella tai soita suoraan myyntiedustajillemme, niin puhutaan lisää siitä, miten voisimme tehdä yhteistyötä.

Daniel Tot-Egete

Myynti & suunnittelu
044 426 2482
daniel.tot-egete@steelcomp.fi

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tutustu muihin palveluihimme:

Valmistettavuus-suunnittelu Lue lisää
Metallin lävistys ja laserleikkaus Lue lisää
Metallin särmäys ja taivutus Lue lisää
CNC-koneistus Lue lisää
Hitsaustyöt Lue lisää
Muut toimintaa tukevat työvaiheet Lue lisää
Laitekokoonpano Lue lisää
Pintakäsittelyt Lue lisää

Haluatko tutustua meihin paremmin?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin keskustellaan tai sovitaan tapaaminen